ჭამა იტალიაში: ეტიკეტი, ტრადიციული საკვები და აუცილებლად უნდა ნახოთ მიმართულებები

ჭამა იტალიაში: ეტიკეტი, ტრადიციული საკვები და აუცილებლად უნდა ნახოთ მიმართულებები

მსოფლიოს რამდენიმე ქვეყანას აქვს იგივე კულინარიული მემკვიდრეობა, როგორც იტალიური სამზარეულო.

იტალიური საკვები კულტურა პლანეტის ყველაზე საყვარელთა შორისაა. მსოფლიოს თითქმის ყველა ქვეყანა მასპინძლობს იტალიურ სასადილო ვარიანტებს; იტალიური კერძების პოვნა თითქმის ყველგან შეგიძლიათ.

მაგრამ არაფერი შეედრება ქვეყანაში ნაპოვნი სამზარეულოს ხარისხს, რომელმაც შექმნა ეს ხატოვანი კერძები, იქნება ეს ჩრდილოეთ იტალიაში, მილანში თუ ფლორენციაში.

იტალიის კვების ტური არის გამოცდილება. შეიტყვეთ ეტიკეტის შესახებ, რომელიც უნდა იცოდეთ იქ ჭამის შესახებ, ტრადიციული საკვები, რომელიც უნდა სცადოთ და იტალიაში თქვენი მოგზაურობის აუცილებელი მიმართულებები.

რა არის ეტიკეტი ჭამისთვის იტალიაში?

იტალიური სამზარეულოს უზარმაზარი სამყარო მერყეობს ჩვეულებრივი და გემრიელი ქუჩის საკვებიდან დაწყებული შესანიშნავი სასადილო გამოცდილების მწვერვალამდე.

რეკომენდებული ეტიკეტი შეიძლება განსხვავდებოდეს გარემოდან გამომდინარე; მიშლენის ვარსკვლავის რესტორანში მაგიდის მანერების მიღებული სტანდარტი შეიძლება განსხვავდებოდეს მეგობრული დედისა და პოპის საჭმელისგან.

აქ მოცემულია ზოგადი წესები იტალიური რესტორნის კულტურის შესახებ, რომელიც დაგეხმარებათ გაიგოთ და დაიცვათ სასადილო საბაჟოს მიღებული სტანდარტი.

მაგიდის მანერები

კარგი სუფრა ცხადყოფს, რომ გულწრფელად აფასებს სადილსა და ადგილობრივ საკვებს. ამერიკული სასადილოს უმეტესობისგან განსხვავებით, იტალიურ სასადილოს აქვს რამდენიმე ძირითადი კვების წესი, რომლებიც კარგ მაგიდის მანერებს ქმნის.

განახორციელეთ ეს წეს-ჩვეულებები, როდესაც იტალიურ რესტორანში ან იტალიელი სასადილოების კომპანიაში ჭამთ.

  • გაიარეთ საკვები მარცხნივ
  • არ ჭამოთ იდაყვებით მაგიდაზე
  • ჭურჭლის სწორად მართვა
  • არ გამოიყენოთ კოვზი მაკარონის საჭმელად
  • რჩევა 10-დან 15 პროცენტამდე შესანიშნავი მომსახურებისთვის

გაიარეთ საკვები თქვენს მარცხნივ

იტალიური კვების სრული გამოცდილების გადამწყვეტი ნივთები არის საერთო კერძები. პური სეზონური ზეითუნის ზეთით და მადისაღმძვრელი საშუალებებით იტალიური კერძის ძირითადი ნაწილია და, როგორც წესი, თავისუფლად იზიარებენ მთელ მაგიდას.

იტალიელებს უყვართ კომუნალური ან ოჯახური სტილის ჭამა. როდესაც ეს გაზიარებული კერძები მიეწოდება მაგიდას, ისინი სწრაფად ცირკულირებენ სასადილოებს შორის, რომ ყველამ ისარგებლოს. მაგიდის მეშვეობით გავრცელებისას, საკვები გადადის მარცხნივ.

თუ თქვენ მიიღებთ საერთო კერძს, გადასცეს იგი თქვენს მარცხნივ, როდესაც თქვენ მიიღეთ თქვენი წილი.

ნუ ჭამთ იდაყვებით მაგიდაზე

მაგიდაზე იდაყვები შეიძლება ჩაითვალოს უხეშ ჟესტად, რაც დამოკიდებულია გარემოზე. იდაყვის მაგიდაზე განთავსება მშვენიერ სასადილო კონტექსტში შეიძლება აღიქმებოდეს, როგორც უყურადღებო პოზა; ის კომუნიკაციას უწევს გარემოების წეს-ჩვეულებების მიმართ პატივისცემას.

ჭამის დროს, სათანადო პოზით ჯდომა იდაყვებით, მაგიდასთან კვადრატულად აჩვენებს ყურადღებას და პატივისცემას პარამეტრის მიმართ. თუმცა, კონტექსტი ყველაფერია.

შემთხვევით გარემოში, მაგიდაზე იდაყვებით ჭამა არ ითვლება მნიშვნელოვან საჩივარად. გარდა ამისა, მოდუნებულ გარემოში, მაგალითად, კაპუჩინოსთან ჩვეულებრივი სადილის შემდეგ საუბრის დროს, მაგიდაზე იდაყვის ქონა შეიძლება უფრო დასაშვები იყოს.

ჭურჭლის სწორად მართვა

როგორ უმკლავდებით თქვენს ჭურჭელს, შეიძლება მიუთითოთ თქვენი სასადილო ეტიკეტის დონე და ადგილობრივი წეს-ჩვეულებების ცოდნა. იტალიელები ზოგადად იჭერენ ჩანგალი მარჯვენა ხელში და დანა მარცხნივ.

რაც მთავარია, ისინი არ გადადიან ჭურჭელებზე თავიანთ დომინანტურ ხელზე მთელი ჭამის განმავლობაში; შეერთებულ შტატებში ბევრი ადამიანი შეცვლის ჩანგლისა და დანით მათ დომინანტურ ხელს შორის საკვების მოჭრისას, შემდეგ კვლავ გადადის ჭამაზე.

მიუხედავად იმისა, რომ ჭურჭლის ეტიკეტის ეს სტანდარტი შეიძლება რთული იყოს იმ ადამიანებისთვის, რომლებიც არ არიან მიჩვეული მას, მისი დაცვა ისაუბრებს მოცულობებზე ადგილობრივი წეს-ჩვეულებების სწავლის ვალდებულების შესახებ; როდესაც რომში, გააკეთე ისე, როგორც რომაელები აკეთებენ.

არ გამოიყენოთ კოვზი მაკარონის ჭამის დროს

არსებობს საერთო მცდარი წარმოდგენა იმის შესახებ, თუ როგორ ჭამენ იტალიელები მაკარონი, იტალიის ერთ-ერთი მთავარი საკვები. რწმენა ის არის, რომ სასადილოები მარცხენა ხელში კოვზს ჩაატარებენ, თეფშზე დააყენებენ, შემდეგ კი ჩანგლის ტინებზე კოვზის საწინააღმდეგოდ.

იტალიელები ამ გზით არ ჭამენ მატარონს; ისინი იყენებენ ჩანგლის ექსკლუზიურად. ევროპაში ბევრი მოგზაური მიბაძავს მაკარონის ჭამის ამ მეთოდს, მხოლოდ იმის გასაგებად, რომ იტალიელები ამ გზით არ იყენებენ კოვზს. კოვზები შეიძლება სოუსს ან ყველს ასხამდეს მაკარონს, მაგრამ არასდროს ჭამთ მას.

რჩევა 10-დან 15 პროცენტამდე შესანიშნავი მომსახურებისთვის

ევროპაში წვერი განსხვავდება მსოფლიოს სხვა ნაწილებისგან. ამერიკაში, წვერი რესტორნის გამოცდილების განუყოფელი ნაწილია. სერვერები, როგორც წესი, იღებენ დაბალ ხელფასს; რჩევები მათი შემოსავლის მნიშვნელოვან ნაწილს შეადგენს.

ევროპულ რესტორნებს არ აქვთ იგივე სტანდარტი.

ამასთან, კმაყოფილი სასადილოები წახალისებულნი არიან დატოვონ მოკრძალებული წვერი. რჩევები 10-დან 15 პროცენტამდე შესანიშნავი მომსახურებისთვის არის ზოგადად მიღებული მაჩვენებელი იტალიაში. ხშირად, სასადილოები დატოვებენ წვერს უახლოეს დოლართან შედარებით.

როგორ შევუკვეთო იტალიურ რესტორანში?

იტალიური რესტორნის, ტრატორიის ან კაფეს მენიუში ერთი შეხედვით შეიძლება დამაბნეველი იყოს. იტალიურ მენიუებს, როგორც წესი, აქვთ ასარჩევი კურსების სია.

  1. Aperitivo: წინასწარი კვება სასმელები; ეს სასმელები მადას ჭამს ჭამის დაწყებამდე.

  2. ანტიპასტი: Appetizers; ჩვეულებრივ, ანტიპასტოს კერძებში შედის ყველი, როგორიცაა Parmigiano ან ხორცი, როგორიცაა პროშუტო, ზეთისხილი, სალათები და პატარა, გაზიარებული ნივთები.

  3. პრიმი: საჭმლის პირველი კურსი; პრიმის ნივთები შეიძლება შედგებოდეს მაკარონისგან, როგორიცაა კარბონარა ან რაგუ, სუპები და რიზოტოები.

  4. მეორე: მეორე კურსი, მთავარი კურსი ან entrée; secondo, როგორც წესი, ხორცზე დაფუძნებული კერძებია, მათ შორის საქონლის ხორცი, ღორის ხორცი, ცხვრის, ქათმის ან ზღვის პროდუქტები.

  5. Contorni: გვერდითი კერძები; ეს ნივთები თან ახლავს თქვენს ძირითად კერძებს; მაგალითები მოიცავს ბოსტნეულს, სოკოს და სალათებს.

  6. დოლჩი: დესერტები; დოლჩის ნივთები არის ის, სადაც ნახავთ კანოლს, ტირამისუს, გელატოს და სხვა კერძებს თქვენი ტკბილი კბილისთვის.

  7. კოფეინირებული სასმელები; ჩვეულებრივ მოიცავს იტალიურ ყავას, როგორიცაა ესპრესო ან კაპუჩინო.

  8. Digestivi: ბოლო კურსი შედგება digestivo ლიქიორები, როგორიცაა Amari ან Aperol, რათა დაეხმაროს შემდეგ სადილის მონელების.

კურსების მოცულობა შეიძლება საშიში იყოს, მაგრამ სასადილოებს არ მოეთხოვებათ ნივთის არჩევა ყველა კურსისთვის. იტალიურ რესტორანში სტანდარტული კვება შეიძლება შეიცავდეს ანტიპასტის მენიუდან მადისაღმძვრელს, მეორე ნივთს, თანმხლებ კონტორნს და დესერტს დოლჩის მენიუდან.

რა არის იტალიის ტრადიციული კერძები?

მიუხედავად იმისა, რომ სასადილოები შეიძლება იცნობდნენ იტალიურ საკვებს თავიანთ ქვეყანაში, ეს შეიძლება იყოს შორს ტირილი იმისგან, თუ როგორ მზადდება იგი ტრადიციულად სამშობლოში. იტალიას აქვს შესანიშნავი კულინარიული მემკვიდრეობა, რომელიც თარიღდება რომაული დროიდან ზოგიერთი კერძების შემთხვევაში.

აქ არის რამდენიმე ტრადიციული იტალიური კერძი იტალიაში:

  • Cacio e Pepe
  • კალამარი
  • არანცინი
  • ნეაპოლიტანური პიცა

რა არის Cacio e Pepe?

Cacio e Pepe ითარგმნება ყველი და პილპილი; ეს არის მაკარონის კერძი, რომელიც შედგება Pecorino Romano ყველისგან, ახლად დაფქული შავი პილპილისა და სპაგეტისგან.

ეს არის მარტივი კერძი, მაგრამ გამძლე კლასიკა, რომელიც იტალიაში ყველა საკვები უნდა სცადოს. ეს ძირითადი საკვები განსაზღვრავს იტალიურ სამზარეულოს, ბებიას სამზარეულოდან დაწყებული მშვენიერი სასადილო დაწესებულებებით.

რა არის კალამარი?

ზღვის პროდუქტები იტალიური სამზარეულოს ქვაკუთხედია. ამდენი სანაპირო რვპნით, იტალია არის ქვეყანა, რომელიც განისაზღვრება ყველა სახის ზღვის პროდუქტების კერძების ჩახშობით.

ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარულია კალამარი; შემწვარი კალმარი, როგორც წესი, ემსახურება წითელ სოუსს. Calamari არის სრულყოფილი კვება შეკვეთა, როგორც appetizer.

რა არის არანცინი?

არანცინი არის შემწვარი ბრინჯის ბურთები, რომლებიც ივსება ყველით, ჩვეულებრივ ნაზავია მოცარელასა და პარმეზანით. სიცილიიდან მიესალმება, ისინი წითელი სოუსით მოდიან.

მათ აქვთ ხრაშუნა ექსტერიერი და გლუვი, ყველიანი ინტერიერი, რაც მათ ერთ-ერთ ყველაზე პოპულარულ მადისაღმძვრელად აქცევს იტალიურ სამზარეულოში.

რა არის ნეაპოლიტანური პიცა?

ალბათ ყველაზე ხატოვანი კერძი იტალიურ სამზარეულოში, ტრადიციული ნეაპოლიტანური პიცა აუცილებელია იტალიაში ნებისმიერი საკვები ჩამონათვალის სიაში.

ნეაპოლიტანური პიცის კლასიკური რეცეპტი არის პატარა, ბრტყელი პიცის ცომი, რომელიც გამომცხვარია შეშის ღუმელში. წითელი სოუსი ვრცელდება ტორტის უმეტეს ნაწილში, თავზე გახეხილი მოცარელა. ახალი რეჰანით გარუჯული, ნათელია, თუ რატომ ადგენს ეს ტრადიციული პიცა სტანდარტს მსოფლიოს ერთ-ერთი საყვარელი საკვებისთვის - ეს გემრიელია.

რა არის აუცილებელი მიმართულებები იტალიური ჭამისთვის?

მთელ იტალიაში აქვთ თავიანთი ხელმოწერის ფლაერები თავიანთ სამზარეულოში. რაც შეეხება აუცილებლად სანახავი მიმართულებებს, აქ არის საუკეთესო სამი ადგილი, სადაც უნდა გქონდეთ მოგზაურობის მარშრუტი.

  • რომი
  • ნეაპოლი
  • ტოსკანი

რომი

იტალიის დედაქალაქს აქვს საუკუნეების ისტორია, კულტურის ფენები და ყველა შესაძლო კერძი მოგზაურს სურს იტალიური სამზარეულოდან.

მოგზაურებისთვის, რომლებიც სტუმრობენ იტალიას გემოვნების კვირტების გასართობად, რომი გარანტირებულია, რომ ემსახურება იმ კერძებს, რისთვისაც თქვენ იმოგზაურეთ ქვეყანაში.

ნეაპოლი

იტალიის სიდიდით მესამე ქალაქი გასტრონომიული დედაქალაქია - ეს პიცის სახლია.

ნეაპოლი სწორია ხმელთაშუა ზღვის სანაპიროზე. მისი სამზარეულო ღრმად არის შთაგონებული სამხრეთ იტალიის გემოთი და ზღვასთან სიახლოვით; ზღვის პროდუქტების კერძები აუცილებელია. ნეაპოლი აუცილებელია მოგზაურებისთვის, რომლებიც ეძებენ ნათელ, არომატულ კერძებს ზღვის პირას.

ტოსკანა

ტოსკანი არის ცენტრალური იტალიური მსოფლიოში ცნობილი რეგიონი, რომელიც ცნობილია თავისი ღვინოებითა და ყველით.

ვილები ტოსკანის ქალაქგარეთ აწარმოებს იტალიის საუკეთესო ღვინოს. პეკორინოს ყველი, იტალიის ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი ყველი, მიესალმება ტოსკანიდან. ტურები ტოსკანის გასწვრივ იტალიაში საკვებზე ორიენტირებული მოგზაურობის მნიშვნელოვანი ნაწილია.

დააგემოვნეთ ყველაფერი, რაც იტალიას სთავაზობს ETIAS- ს

მოგზაურობა იტალიაში არის საკვები lover ოცნება ახდება. ETIAS მოგზაურობის ავტორიზაციას შეუძლია ერთი ნაბიჯით მიუახლოვდეთ თქვენს ოცნების დანიშნულებას, რათა დაეხმაროთ საკვებს დააგემოვნოთ ყველა იტალია.

ევროპის მოგზაურობის საინფორმაციო ავტორიზაციის სისტემის გავლამ შეიძლება გავლენა მოახდინოს თქვენს შესაძლებლობებზე, იმოგზაუროთ ევროპულ ქვეყნებში, როგორიცაა იტალია.

მომავალში იტალიაში უსაფრთხო, ეფექტური მოგზაურობის უზრუნველსაყოფად, მიმართეთ ETAS დამტკიცებას, როდესაც ის ამოქმედდება 2025.

 

წყაროები:

Miss Manner: ჩანგლის ისტორია არ არის დიდი საიდუმლო | ვაშინგტონ პოსტი

რატომ მოიპოვა პიცის ამ სტილმა იუნესკოს მემკვიდრეობის სტატუსი | Forbes

წმინდა იტალიური ყველის წყაროში წასვლა | ნიუ იორკ თაიმსი